02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Почивка в Кушадасъ

 
 
 

Защо да пътувате с Версо Травъл?

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ Е ВКЛЮЧЕНО:

В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ
1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 14 дни преди датата на пътуването, без да дължи неустойки и всички внесени до този момент суми се възстановяват. 
2. При по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на пътуването.

ЗАСТРАХОВКИ:

Кратко представяне на Кушадасъ

Кушадасъ е един от най-космополитните морски курорти на западното Егейско крайбрежие и спирка на големи круизни кораби. Предлага на своите посетители страхотни възможности за незабравима лятна почивка – прекрасни дълги плажове, кристално чиста вода, красива природа, възможности за пазаруване и истински нощен живот. В превод от турски език името на града означава „птичи остров“, наричан така заради разположените наблизо острови, където от стари времена гнездят птици. Един от тези острови е Гюверджин Адасъ или „Островът на гълъбите“, чиято форма наподобява птича глава. Островът е свързан със сушата и е много лесно да се стигне до него. Целият остров е ограден от византийска крепостна стена, известна като Пиратския замък – в миналото е използвана за предпазване от пиратски нападения. Оттук се разкрива и красива гледка към Кушадасъ.  

Курортът разполага с атрактивни плажове, а най-известен и посещаван е Лейдис Бийч. Плажната ивица с дължина от над 600 метра има светъл и нежен пясък. Благодарение на факта, че Кушадасъ се намира в дълбоко врязан в сушата залив, тук обикновено не се образуват големи вълни и морето е спокойно.

Кушадасъ разполага и с два огромни аквапарка – Aqua Fantasy и Adaland. Но главното предимство на този курорт е близостта до впечатляващи забележителности - древния град Ефес и домът на Дева Мария, Храмът на Артемида, както и близостта до природния феномен Памуккале. Кушадасъ е заобиколен от едни от най-красивите природни паркове в Турция – Каламаки, намиращ се на полуостров Дилек. Гъста борова гора покрива стръмните склонове, спускащи се до самите плажове и кристално чистото море. Тук се срещат някои от най-редките животински видове в Турция, като анадолската чита и диви коне.

За любителите на шопинга Кушадасъ предлага разнообразни възможности – пазари, бутици и търговски центрове с огромен избор от магазини. Можете да си купите почти всичко оттук – подправки, керамика, дрехи, сребърни и златни бижута, килими и кожени якета. Работното време на магазините в Кушадасъ е от рано сутринта до късно през нощта. Ако в магазин продавачите ви предложат чай или ви помолят да си побъбрите не се учудвайте – просто са приятелски настроени. Градът разполага с три пазарни дни. Вторник и петък са дните за продажба на плодове и зеленчуци, както и други храни като подправки и риба. В сряда е пазар за дрехи и текстил, който е много посещаван, тъй като можете да получите много добра цена за имитации на дизайнерски дрехи и чанти.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах