02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Почивка в Мармарис

 


Кратко представяне на Мармарис

Мармарис е един от най-красивите пристанищни градове на Турската Ривиера и едно от най-бленуваните кътчета за почивка. Градът е важен пристанищен и курортен център, който се шири едновременно и на Егейското и на Средиземноморското крайбрежие. Мармарис е изключително богат на природни дадености със стръмни и покрити с борови гори хълмове, скалисти заливи и неповторими острови. От малко рибарско селище в миналото, днес Мармарис се е разраснал до един от най-големите и популярни турски курорти. В последните години придобива и славата на истински европейски курорт, незатихващ нито денем, нито нощем. Улицата с баровете в Стария град е любимо място за нощни забавления на туристите. Пристанището на града също е забележително – тук в разгара на сезона в залива на Мармарис се събират до 10 000 лодки и яхти, някои от които струват милиони. През месец май тук се провежда Фестивал на яхтите, на който се събират огромен брой всевъзможни яхти – зрелището е неописуемо.

Един от най-лазурните и приятни за почивка квартали на Мармарис е Ичмелер, намиращ се на 8 км. от центъра на града. В него има много хотели, а планината и морето се сливат живописно. Характерна е екзотичната природа за този квартал с различни видове палми и многобройни портокалови дръвчета. В превод името му означава "изгубен рай" и това като че ли е истина. Тук има широки пясъчни плажове, зелени планински хълмове, тюркоазена вода, чиято кристална чистота се дължи на вливащите в морето планински извори. Атмосферата в Ичмелер е тиха и спокойна с много цветя, малки кафенета и симпатични малки хотели. Районът е подходящ за семеен отдих.
Старият град на Мармарис има особена пъстра атмосфера с тесни улички, скрити от слънцето с платнища, и пълни с магазинчета и сергии. Големи пазари се организират в петък в Мармарис, сряда - в Ичмелер и неделя - в Белдиби.

В курорта се намират уникални забележителности, което още повече допринася за засиления интерес към него. Една от тях е остров Дженнет, на който се предлагат отлични възможности за активен отдих - разходки на открито, гмуркане и риболов, идеално място е и за пикник и идилични занимания. Любителите на гмуркането могат да се възползват от възможността да го направят в Мармарис. Тук има около 50 места за гмуркане, а под водата може да се видят не само морските обитатели, но и необичайни пейзажи и антични руини.

В близост до града се намира плажът Изтузу, наричан още „Плажът на костенурките“. Плажната ивица е дълга цели 5 км, а уникалното й разположение създава невероятна гледка – само пясъкът отделя делтата на река Далян от морето. Причината, това място да е наричано "Плажът на костенурките", е че всяка година костенурките Карета-карета снасят яйцата си именно тук. Заради техния статут на застрашени животни целият плаж е защитена зона. Костенурките гнездят в периода от май до октомври.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах