02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Ахтопол

Ахтопол

Ахтопол е най-южният град по българското Черноморие, разположен в полите на Странджа планина. Курортът предлага чудесни условия за тиха и спокойна почивка на море в съчетание с разглеждане на исторически и природни забележителности. Разходките по крайморската алея с рибарския кей, фара и високите скалисти брегове, несъмнено оставят съкровени спомени у всеки посетител на града. Климатът тук е подходящ за летен туризъм – много слънчеви дни и прохлада от горите на планината Странджа. 

Ахтопол е отдалечен от големите морски курорти, което го превръща в предпочитана дестинация от туристите, които търсят спокойствие, уединение и отмора. Морската почивка може да бъде съчетана с горски преходи в парк Странджа, намиращ се в близост до града. Тук има множество туристически маршрути с различна дължина и трудност. Съвсем близо са други малки курортни селища като Царево, Лозенец, Варвара, Синеморец и най-южната точка на Българското черноморие – Резово.

Ахтопол

Плажна ивица е дълга 1,8 км и широка около 25 м. Представлява красив залив със спокойно и чисто море. Е южната част на плажа има скали, наподобяващи рифове, които в съчетание с бистрите води го правят притегателен за гмуркачи. Плажът разполага с охраняеми зони с чадъри и шезлонги, както и свободна зона, където всеки може да разположи хавлията си. В северната част на плажа малка река  се влива в Черно море. Част от нея – от плажа до шосето е обявена за природна забележителност, тъй като мястото е убежище на водни костенурки и е наречена „Наково кладенче“.

Наково дере

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах