02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Албена

АЛБЕНА

Информация за Албена

Море, пясък, зеленина и тишина - траките са наричали тази местност "Долината на пролетта", римляните я наричали - "Гераниум" - здраве. За милиони туристи от цял свят днес това място е предпочитано за перфектна почивка заради златния пясък, ширнал се докъдето поглед стига, заради гальовното море, заради чистия въздух, вписаните в пейзажа хотели и традиционното гостоприемство. Райското кътче на Добруджа с красиво име вече 40 години привлича туристи от цял свят. И който веднъж се е докоснал до неговата магия, задължително се връща - за да се зареди с нова енергия и да прибави нови спомени - за слънце, море, топлота и приятелство... И да отнесе в далечни земи едно незабравимо късче от България. Курортният комплекс се намира в Североизточна България - само на 8 км от Балчик, както и на 30 км от областния център Добрич и морската ни столица - Варна.

ПЛАЖ

Плажът в Албена

Гордостта на Албена е чистата плажна ивица, отличаваща се с копринен пясък. Най-добрият плаж в Европа е дълъг повече от 3.5 км и широк до 150 м. Брегът е полегат, а морето - плитко и ласкаво. Разнообразието от водни спортове, атракциони и спортни площадки превръща Албена в любимо място на всеки. Това създава прекрасни условия за семейна почивка с деца.

Курортът е притежател на наградата „Син флаг" - за екологична чистота на морето, плажа и цялата територия. Въздухът действително е кристално чист и ободряващ, поради високото съдържание на кислород, което се дължи на съседството на комплекса с уникалния природен резерват „Балтата".

ПРИРОДА

Балтата в к.к. Албена

В Албена се намира един от най-красивите резервати в България - „Балтата", с уникална за Европа лонгозна гора, простираща се на 18.2 хектара. Заема територия от главния път Кранево-Албена, преминава зад хотелите на комплекса и достига плажната ивица на Черно море.

В защитената местност и Буферната му зона са установени над 250 вида висши растения. 16 от тях са включени в Червената книга на България и в някои от международните конвенции и директиви, по които България е партньор. Това са лианите, гръцкият гърбач, горската лоза и високата скрипка. Малко познат и известен, но с неповторимото зелено на дивата и жива природа, в горите на резервата съжителстват полски ясен, дръжкоцветен дъб, полски бряст с подлес от глог, полски клен и други растения. Тази най-северна в Европа, изключително рядко срещана девствена, заливна гора, крие своята тайна - блатното кокиче.

Безгръбначните животни включват 337 сухоземни и водни групи, много от които се срещат само тук. Територията е обитавана от 35 вида бозайници.

Днес природният резерват е неделима част от Албена. Заедно те представляват неповторимо съчетание от защитена природа и модерен морски туристически продукт, предлагащо разнообразни форми на отдих и екотуризъм.

Всичко това е създало екологичната политика на комплекса - насочена изцяло върху опазване чистотата на околната среда.

Средната лятна температура на въздуха е 28°С, а на кристално синята морска вода 25°С.

АКВАПАРК АКВАМАНИЯ

Aquapark Aquamania Ви очаква!

Истинската водна магия заема територия от близо 30 000 кв.м във ваканционно селище Албена. Футуристичният воден парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества уникални по рода си водни атракции за деца и възрастни. Дизайнът и проектирането на парка са продукт на архитект Куцаров и „ARCHEON Architects and Engineers". Канадската фирма „ПроСлайд", лидер на световния пазар на водно-увеселителни съоръжения в страни от 6 континента, е проектант на пързалките. С отварянето на Аквамания фирмата навлезе за първи път в Югоизточна Европа със своите продукти.

През 2014 завърши първа фаза на строеж на Аквамания. Днес посетителите имат възможността да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „ПроРейсър" или да изкачат 20-метровата кула и изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут". Втората фаза на проектиране и строителство на Аквамания се планира да бъде завършена през 2015 г. и да включи още две адреналин атракции: 191-метровото ТОРНАДО, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77-метровата пързалка за отвесно спускане FreeFALL. През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река" и бързеите на „Дивата река", сред скалистите каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специалните ефекти, които крие паркът.

За децата Аквамания разкрива един истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни като детското Торнадо (KIDZ Tornado), детският ПроРейсър (KIDZ Racer), детският Туистър (KIDZ Twister) и детската Мини река (KIDZ Mini River). Шеметни водни ефекти и фонтани ще отприщят въображението на децата в „космическата палуба на Костенурката" (Фонтанът на Костенурката) или в „Лагуната на лунния кратер" (детската площадка). Изкачвайки пътя за спускане от пързалките, децата ще открият мистериозно устройство за телепортация, „старгейт", от което ще поемат към един приказен свят на радост и въображение.

Разположен до детската зона е „Барът на Галактическия пилот" (Бар Басейнът), върху стените на който извънземни непознати цивилизации са оставили своите послания на забравени и непознати космически езици. Просторният „Звезден тунел" (двуетажният Снек Бар) е кръстопътна точка за всички онези, решили да отпочинат със свеж галактически коктейл на сенчестата Бар Тераса. „Къщата на Млечния Път" (Сладоледеният салон), разположен до търговските магазини, посреща гостите с ледени изкушения още при самото влизане в парка.

БЕЗПЛАТЕН, НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП до водните атракции за гостите на хотелите Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб и Вита Парк в Албена.

 Аквапарк Аквамания - Албена


РАБОТНО ВРЕМЕ: 10:00 - 18:00 часа  в периода 01 - 30 юни & 01-15 септември 2020 г.


РАБОТНО ВРЕМЕ: 9:30 - 18:30 часа  в периода 01 юли - 31 август 2020 г.

НОВИ ПРОМО ЦЕНИ ЗА ЦЕЛОДНЕВЕН ПАКЕТ (ПОН-ПЕТ):
За лица с ръст до 90 см - безплатно.
За лица с ръст от 91 до 120 см - цена 16 лева.
За лица с ръст над 120 см - цена 30 лева.

01 - 22 юни & 07 - 15 септември 2020 г.

ЦЕЛОДНЕВЕН ПРОМО ПАКЕТ
За лица с ръст до 90 см - безплатно
За лица с ръст от 91 до 120 см - цена 14 лева.
За лица с ръст над 120 см - цена 27 лева.

ПОЛУДНЕВЕН ПРОМО ПАКЕТ (след 14:00 часа)
За лица с ръст до 90 см - безплатно.
За лица с ръст от 91 до 120 см - цена 12 лева.
За лица с ръст над 120 см - цена 22 лева.

23 юни - 06 септември 2020 г.

ЦЕЛОДНЕВЕН ПАКЕТ
За лица с ръст до 90 см - безплатно.
За лица с ръст от 91 до 120 см - цена 18 лева.
За лица с ръст над 120 см - цена 39 лева.
Цена с отстъпка за групи (от 5 до 15 човека)

ПОЛУДНЕВЕН ПАКЕТ (след 14:00 часа)
За лица с ръст до 90 см - безплатно.
За лица с ръст от 91 до 120 см - цена 16 лева.
За лица с ръст над 120 см - цена 30 лева.

07-15 септември 2020 г.

ЦЕЛОДНЕВЕН ПРОМО ПАКЕТ
За лица с ръст до 90 см - безплатно
За лица с ръст от 91 до 120 см - цена 14 лева
За лица с ръст над 120 см - цена 27 лева

ПОЛУДНЕВЕН ПРОМО ПАКЕТ (след 14:00 часа)
За лица с ръст до 90 см - безплатно.
За лица с ръст от 91 до 120 см - цена 12 лева
За лица с ръст над 120 см - цена 22 лева.

ГРУПОВО НАМАЛЕНИЕ: 1 безплатен вход на всеки 15 пълно плащащи при предварителна резервация.

ГРУПОВО НАМАЛЕНИЕ: За групи от 5 до 15 човека пълно плащащи с 10% отстъпка (23 юни & 31август)

В посочените цени на услугата са включени водни атракции, рингове, съблекални, душ, тоалетна, чадър и шезлонг при възможност. Цените включват ДДС.

УСЛУГИ СРЕЩУ ДОПЛЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

УСЛОВИЯ ЗА ДОПУСКАНЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ В ХОТЕЛИТЕ:

Такси на нощувка, без включено изхранване:

УСЛОВИЯ ЗА ПАРКИРАНЕ

Вдъхновени от идеята да предложим на гостите на Албена чист въздух продължаваме политиката за устойчиво развитие и запазване на природните стойности. Основна част от тази политика е използването на система за ограничаване на вредните емисии във въздуха, причинени от преминаващите МПС на територията на комплекса.

Въвеждат се нови правила за ограничаване на движение и паркиране, за да осигурим чисти, безопасни алеи и пешеходни зони, като същевременно предложим алтернативни средства за вътрешен транспорт.

Картата по-долу илюстрира разпределението на зоните и условията за паркиране.

Паркиране в Албена

Повече от 1 200 паркоместа са осигурени в синята зона. Буферният паркинг на Автогара Албена е също с увеличен капацитет – 800 паркоместа, като електрически превозни средства ще се движат безплатно по два маршрута от/до този паркинг. Добре познатите атракционни влакчета ще бъдат на разположение на гостите с билети на специална цена от 3 лева.

Комплексът е изградил и втори ескалатор за по-комфортното придвижване на гостите от хотелите в парковата зона до търговската улица и плажа. Двата ескалатора ще улеснят и гостите, паркирали в безплатната зона Лазур, но от сезон 2023 ползването им се заплаща.

Моят хотел се намира в СИНЯ ЗОНА, къде да паркирам?

Можете да стигнете с автомобила до хотела, да разтоварите багажа и пътниците, и в рамките на 30 мин. да напуснете зоната без да заплащате. Оставайки в зоната паркирайте на обозначен паркинг. Преди напускане на зоната с автомобила, валидирайте билета си на рецепция или или на автомата за плащане и заплатете 10 лв. еднократно преминаване и престой до 24 часа в СИНЯ ЗОНА.

Моят хотел се намира в ЗЕЛЕНА ЗОНА, къде да паркирам?

Можете да стигнете с автомобила до хотела, сканирайки входния билет на бариерата на зелена зона и да разтоварите багажа и пътниците. В рамките на 30 мин. напуснете комплекса без да заплащате. Не препоръчваме престой и паркиране в екологичната ЗЕЛЕНА ЗОНА, въпреки че имате възможност и е въпрос на Ваше решение. Възможно е сканирайки получения на входа на Албена билет да влезете с автомобила си в ЗЕЛЕНА ЗОНА и да използвате обозначените паркинги. При излизане от зоната ще трябва да валидирате билета си на най-близката рецепция или автомат за плащане и да заплатите 25 лв. за еднократно влизане и престой до 24 ч. Препоръчваме Ви да ползвате паркинги 1 и 2 в СИНЯ ЗОНА, които са разположени близко до откритата сцена на поляната, пешеходната зона в центъра и плажа. Пешком оттук до центъра на Албена и най-близкия плаж е 2-5 мин., а ще платите 10 лв. еднократно преминаване и престой до 24 часа в СИНЯ ЗОНА.

Хотелът ми се намира в СИНЯ ЗОНА, паркирах автомобила до хотела, но днес реших да отида с него до плажа, където е ЗЕЛЕНА ЗОНА... Какво и как ще трябва да платя?

Вземете със себе си входния билет за автомобила и го сканирайте на входа на ЗЕЛЕНА ЗОНА. Паркирайте на обозначен паркинг. Валидирайте билета преди напускане на зоната на близката рецепция или на автомата за плащане, плащайки дължимата сума. Имайте предвид, че ще трябва да заплатите цялата събрана сума от престоя на автомобила в СИНЯТА И ЗЕЛЕНАТА ЗОНА до момента, още преди да напуснете ЗЕЛЕНА ЗОНА!

Албена предоставя безплатни електрически шатъл линии от автогарата:

СИНЯ ЛИНИЯ: до хотел Маритим Парадайс Блу хотел & Спа, Бийч бар Ганвие и плажа пред тях

ЖЪЛТА ЛИНИЯ: до плажа пред хотелите Боряна, Нона, Елица и Мура

Традиционните туристически влакчета (цена на билет 3 лв. за възрастен и 2 лв. за дете), които също се движат по 2 линии са алтернатива за придвижване в комплекса.

Автобуснят транспорт от хотели Панорама, Компас и Алтея до плажа е спрян. Всички туристи от тези хотели ще могат да ползват ескалатора, който ще ги отвежда до плажа и обратно и ще работи срещу заплащане в двете посоки едновременно.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах