02 44 145 44

02 44 145 44

top-picture

Албена

Новости:

АЛБЕНА

Информация за Албена

Море, пясък, зеленина и тишина - траките са наричали тази местност "Долината на пролетта", римляните я наричали - "Гераниум" - здраве. За милиони туристи от цял свят днес това място е предпочитано за перфектна почивка заради златния пясък, ширнал се докъдето поглед стига, заради гальовното море, заради чистия въздух, вписаните в пейзажа хотели и традиционното гостоприемство. Райското кътче на Добруджа с красиво име вече 40 години привлича туристи от цял свят. И който веднъж се е докоснал до неговата магия, задължително се връща - за да се зареди с нова енергия и да прибави нови спомени - за слънце, море, топлота и приятелство... И да отнесе в далечни земи едно незабравимо късче от България. Курортният комплекс се намира в Североизточна България - само на 8 км от Балчик, както и на 30 км от областния център Добрич и морската ни столица - Варна.

ПЛАЖ

Плажът в Албена

Гордостта на Албена е чистата плажна ивица, отличаваща се с копринен пясък. Най-добрият плаж в Европа е дълъг повече от 3.5 км и широк до 150 м. Брегът е полегат, а морето - плитко и ласкаво. Разнообразието от водни спортове, атракциони и спортни площадки превръща Албена в любимо място на всеки. Това създава прекрасни условия за семейна почивка с деца.

Курортът е притежател на наградата „Син флаг" - за екологична чистота на морето, плажа и цялата територия. Въздухът действително е кристално чист и ободряващ, поради високото съдържание на кислород, което се дължи на съседството на комплекса с уникалния природен резерват „Балтата".

ПРИРОДА

Балтата в к.к. Албена

В Албена се намира един от най-красивите резервати в България - „Балтата", с уникална за Европа лонгозна гора, простираща се на 18.2 хектара. Заема територия от главния път Кранево-Албена, преминава зад хотелите на комплекса и достига плажната ивица на Черно море.

В защитената местност и Буферната му зона са установени над 250 вида висши растения. 16 от тях са включени в Червената книга на България и в някои от международните конвенции и директиви, по които България е партньор. Това са лианите, гръцкият гърбач, горската лоза и високата скрипка. Малко познат и известен, но с неповторимото зелено на дивата и жива природа, в горите на резервата съжителстват полски ясен, дръжкоцветен дъб, полски бряст с подлес от глог, полски клен и други растения. Тази най-северна в Европа, изключително рядко срещана девствена, заливна гора, крие своята тайна - блатното кокиче.

Безгръбначните животни включват 337 сухоземни и водни групи, много от които се срещат само тук. Територията е обитавана от 35 вида бозайници.

Днес природният резерват е неделима част от Албена. Заедно те представляват неповторимо съчетание от защитена природа и модерен морски туристически продукт, предлагащо разнообразни форми на отдих и екотуризъм.

Всичко това е създало екологичната политика на комплекса - насочена изцяло върху опазване чистотата на околната среда.

Средната лятна температура на въздуха е 28°С, а на кристално синята морска вода 25°С.

АКВАПАРК АКВАМАНИЯ

Aquapark Aquamania Ви очаква!

Истинската водна магия заема територия от близо 30 000 кв.м във ваканционно селище Албена. Футуристичният воден парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества уникални по рода си водни атракции за деца и възрастни. Дизайнът и проектирането на парка са продукт на архитект Куцаров и „ARCHEON Architects and Engineers". Канадската фирма „ПроСлайд", лидер на световния пазар на водно-увеселителни съоръжения в страни от 6 континента, е проектант на пързалките. С отварянето на Аквамания фирмата навлезе за първи път в Югоизточна Европа със своите продукти.

През 2014 завърши първа фаза на строеж на Аквамания. Днес посетителите имат възможността да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „ПроРейсър" или да изкачат 20-метровата кула и изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут". Втората фаза на проектиране и строителство на Аквамания се планира да бъде завършена през 2015 г. и да включи още две адреналин атракции: 191-метровото ТОРНАДО, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77-метровата пързалка за отвесно спускане FreeFALL. През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река" и бързеите на „Дивата река", сред скалистите каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специалните ефекти, които крие паркът.

За децата Аквамания разкрива един истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни като детското Торнадо (KIDZ Tornado), детският ПроРейсър (KIDZ Racer), детският Туистър (KIDZ Twister) и детската Мини река (KIDZ Mini River). Шеметни водни ефекти и фонтани ще отприщят въображението на децата в „космическата палуба на Костенурката" (Фонтанът на Костенурката) или в „Лагуната на лунния кратер" (детската площадка). Изкачвайки пътя за спускане от пързалките, децата ще открият мистериозно устройство за телепортация, „старгейт", от което ще поемат към един приказен свят на радост и въображение.

Разположен до детската зона е „Барът на Галактическия пилот" (Бар Басейнът), върху стените на който извънземни непознати цивилизации са оставили своите послания на забравени и непознати космически езици. Просторният „Звезден тунел" (двуетажният Снек Бар) е кръстопътна точка за всички онези, решили да отпочинат със свеж галактически коктейл на сенчестата Бар Тераса. „Къщата на Млечния Път" (Сладоледеният салон), разположен до търговските магазини, посреща гостите с ледени изкушения още при самото влизане в парка.

БЕЗПЛАТЕН, НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП до водните атракции за гостите на хотелите Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб и Вита Парк в Албена.

 Аквапарк Аквамания - Албена

РАБОТНО ВРЕМЕ 10:00-18:00 часа (1 юни - 15 септември 2017)

ЦЕЛОДНЕВЕН ПАКЕТ (01-15 юни & 01-15 септември 2017)

ЦЕЛОДНЕВЕН ПАКЕТ (16 юни-09 юли & 21 август-31 август 2017)

ЦЕЛОДНЕВЕН ПАКЕТ (10 юли-20 август 2017)

ПОЛУДНЕВЕН ПАКЕТ /след 14 часа/ (16 юни-09 юли & 21 август-31 август 2017)

ПОЛУДНЕВЕН ПАКЕТ /след 14 часа/ (10 юли-20 август 2017)

В посочените цени на услугата са включени водни атракции, надуваеми рингове, съблекални, душ, тоалетна, чадър и шезлонг при възможност. Цените включват ДДС.

УСЛУГИ СРЕЩУ ДОПЛЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

УСЛОВИЯ ЗА ПАРКИРАНЕ ЗА СЕЗОН 2018

Вдъхновени от идеята да предложим на гостите на Албена чист въздух продължаваме политиката за устойчиво развитие и запазване на природните стойности. Основна част от тази политика е използването на система за ограничаване на вредните емисии във въздуха, причинени от преминаващите МПС на територията на комплекса.

Въвеждат се нови правила за ограничаване на движение и паркиране, за да осигурим чисти, безопасни алеи и пешеходни зони, като същевременно предложим алтернативни средства за вътрешен транспорт.

Картата по-долу илюстрира разпределението на зоните за паркиране и условията, валидни за сезон 2018.

Паркиране в Албена

Повече от 1 200 паркоместа са осигурени в синята зона. Буферният паркинг на Автогара Албена е също с увеличен капацитет – 800 паркоместа, като електрически превозни средства ще се движат безплатно по два маршрута от/до този паркинг. Добре познатите атракциовнни влакчета ще бъдат на разположение на гостите с билети на специална цена от 3 лева.

В началото на сезона ще заработи и втори ескалатор за по-комфортното придвижване на гостите от хотелите в парковата зона до търговската улица и плажа. Двата ескалатора ще улеснят и гостите, паркирали в безплатната зона Лазур.

Цените за престой влизат в сила от 05.05.2018 година, като зелената зона ще бъде активна в периода 25.05 – 30.09.2018 година.