02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Черноморец

Черноморец

Черноморец е малко курортно градче, разположено на 25 км южно от град Бургас, на северния нос на Созополския залив, точно срещу стария град и остров Св. Иван. До 1951 г. градът носил името Свети Никола, тъй като още от стари времена гърците нарекли малкият залив тук „Агиос Николас“ (Свети Никола). Ежегодно, в разгара на летния сезон курортът е посещаван от многобройни туристи, пленени от очарователния залив и мекия климат. Атмосферата и неповторимата природна красота на плажовете в Черноморец са гаранция за пълноценна почивка, далеч от динамиката и натоварения живот.

Черноморец

Градът е разположен на красиви брегове и има 4 плажни ивици. Черноморец е предпочитана дестинация от туристи, които търсят спокойствие и уединение, далеч от шума на големите курорти. Селището се разраства бързо и набира все по-голяма популярност сред български и чуждестранни туристи. Черноморец е една от основните в община Созопол дестинации по Южното Черноморие за летен морски туризъм. Намира се само на около километър от къмпинг Градина, където се предлагат отлични условия за сърф. За отдиха на туристите града предлага много ресторанти, два нощни бара, детски парк, градски парк с открит фитнес. Дълга и стръмна улица води от центъра на града до централния плаж. По цялото ѝ протежение са разположени разнообразни сергии и магазини, предлагащи сувенири и дрехи. Любителите на културно-познавателния туризъм могат да се запознаят с хилядолетната история и традиции на града като посетят новият местен музей, храм „Свети Никола“, прилежащите параклиси и реставрираната ранновизантийска крепост Акра. Градът предлага и морски познавателни пътувания до островите Света Анастасия и Свети Иван.

Остров Света Анастасия е уникален остров и място за незабравима разходка. Островът е известен с много истории и легенди. В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според преданието причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да се застъпи пред Господ да ги избави от набезите на свирепите пирати. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Историята се е превърнала в легенда и местните хора разказват, че останките на кораба се вкаменили близо до брега на Острова, където могат да бъдат видяни и днес и да бъдат като назидание на всеки, който иска да бъде крадец.

Разходка с лодка до най-големият български черноморски остров Свети Иван също е едно от атрактивните развлечения. Той е археологически резерват и защитена територия, познат със средновековния си манастирски комплекс „Св. Иван Предтеча и Кръстител“ и екзотичната си природа. Дом на над 70 вида птици и притежател на най-голямата средновековна библиотека, островът привлича туристи всекидневно.

Отсядайки в Черноморец, няма да Ви липсва нищо за да прекарате една пълноценна почивка. Ако все пак търсите разнообразие, град Созопол е само на 8 км и е идеално място за разходка, особено в автентичния Стар град. В града има и многобройни барове, дискотеки и шумни заведения, които са гаранция за забавление.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах