02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Дюни

Дюни

Дюни е българско курортно селище на Черно море, разположено в северната част на Странджа планина. Намира се на 40 км южно от Бургас, на 8 км от Созопол и на 10 км северно от резервата Ропотамо. Плажната ивица тук е една от най-красивите и дълги на Южното Черноморие, разстилащ се на юг по протежение на главния път за Царево и блатото Алепу. Плажът попада на територията на природен резерват.

Дюни

Тук е разположен големият курортен комплекс "Дюни", който е един от най-луксозните на Черноморското Крайбрежие. Построен е през 1987 г., изцяло обновен през 2000 г., куротът привлича български и чуждестранни туристи, търсещи спокойна почивка и изискано обслужване. Плажната ивица е покрита с фин златист пясък, като в северната част на плажа се образува тих залив, в който се намира курортът Дюни. Морето тук е кристално чисто и постепенно става дълбоко, а пясъчните дюни създават атмосферата на спокойствие и уют.

Дюни

Западно от Дюни, на около 6 км, се намира построената от траките през VIII в. пр.н.е. крепост Малкото кале, разположена на връх Калето (314 м надморска височина). Крепостта е разположена на обща площ от 4 000 кв. км и е оградена с крепостна стена. Предполага се, че входът й е бил между две високи 6-метрови морени.

Недалеч са и плажовете Алепу и Аркутино, които също привличат туристи със своите красотата и девствена природа.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах