02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Лозенец

Лозенец

Китното морско селце Лозенец е разположено на брега на Южното Черноморие на 7 км от град Царево и на 65 км от Бургас. Доскоро малко рибарско селище, днес Лозенец е популярна и предпочитана дестинация за лятна морска почивка. Разположението на селото в подножието на Странджа планина в съчетание с хубави плажове с фин пясък, благоприятен микроклимат, превръщат мястото в  чудесно място за отдих.

Лозенец

Лозенец притежава чудесна плажна ивица (два плажа – Централен и Тарфа), а в близост се намират също така и прекрасните плажове на няколко бивши къмпинга – Корал, Юг и Оазис. Измервания сочат, че морската вода в курортното село е една от най-чистите по българското Черноморие, а наличието на полезни микроелементи, като магнезий, калций, йод, бром и др. са оценени високо от специалисти от целия свят. През последните години Лозенец все повече се утвърждава като една от предпочитаните дестинации за почивка или закупуване на имот по Българското Черноморие, заради своята достъпност и спокойна атмосфера. Уникалната атмосфера на Лозенец привлича български знаменитости и известни личности, които прекарват летния отпуск именно тук. Освен това, Лозенец е изпълнен с живот през деня и нощта. Модерни ресторанти, барове и клубове поддържат ритъм през цялото лято.

Комбинацията от чудесна природа и уникална атмосфера, правят Лозенец едно прекрасно място за живеене и почивка. В околността могат да бъдат разгледани следните забележителности: 
– Национален парк "Странджа";
– Реките Караагач, Дяволска и Велека;
– Природен резерват "Ропотамо";
– Село Велика и Ботаническата градина на семейство Серафимови;
– Село Резово, крепостта "Кастрицион" и заливът "Силистар";
– Тракийското селище "Беглик Таш".

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах