02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Равда

Равда

Равда е курортно село, разположено на 30 км от град Бургас и в непосредствена близост до Несебър - само на 4 км. Мястото е едно от основните туристически селища в района. Въпреки близостта до оживените курорти Слънчев бряг и Несебър, Равда е спокойно място, където туристите могат да се насладят на тишина и романтика на брега на морето. Доброто местоположение на селото гарантира отлично развити и удобни транспортни връзки. Летище Бургас се намира на 28 км, главният път Варна-Бургас минава само на 1 км от Равда, а връзката между близките курорти се осъществява с редовен автобусен транспорт.

Равда

Равда е предпочитана туристическа дестинация, поради красивата природа наоколо, лазурното море, дългата и чиста плажна ивица. Курортът е малко кътче, където тишината е наслада, а красотата е навсякъде. Едно от най-очарователните места е нос Равда, който разделя плажна ивица и образува два красиви залива. Единият е наречен "Южен плаж" и е известен със своя фин златист пясък. Другият плаж се намира между нос Равда и нос Акротирия и е идеално място за тези, които обичат спокойствието и уединението.

Районът на равда се отличава с продължително лято, много часове слънчево греене и температура на водата през летните месеци - 22-26 градуса. Курортът е чудесно място за семейства с деца или за двойки, които търсят бягство от динамичното ежедневие. Местните хора са усмихнати и гостоприемни, което допринася още повече за приятно прекарана лятна ваканция. В селото има голямо разнообразие от малки ресторанти, таверни, бистра, кафенета и коктейл-барове. Равда става все по-предпочитана и атрактивна дестинация за туризъм, поради близкото си разположение до по-големите курорти Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас, като в същото време предлага на своите посетители чист въздух, спокойствие и тишина сред красива природа.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах