02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Шкорпиловци

Шкорпиловци

Наричан още "дивият рай на българското Черноморие", Шкорпиловци е един от малкото български курорти, разполагащ с красиви, диви и девствени плажове. Тук планината и морето се сливат и създават нетрадиционен пейзаж, съчетаващ в себе си хармоничния звук на морските вълни и приятната прохлада на гората. 

Тук се намира най-дългата плажна ивица в България – 12 км ситен пясък, на места достигащ до 120 м ширина и разчупен от красиви пясъчни дюни. Това е идеалното място за туристи, които предпочитат неподправеното спокойствие на лятна почивка близо до природата, далеч от суматохата на големите курортни комплекси и блясъка на луксозните хотели и заведения. Множеството възможности за настаняване, допълнени от морския пейзаж, са примамлива дестинация за семейна почивка, релакс с приятели или спонтанно романтично бягство през уикенда. 

Плаж Шкорпиловци

Районът е изключително привлекателен за туристи и авантюристи, тъй като мястото е едно от най-добрите за практикуване на кайт и уиндсърфинг по родното Черноморие. Освен това се предлагат и възможности за гмуркане. В северната част на плажа се намира уникалната защитената местност „Камчийски пясъци”, която се слива с обширните лонгозни гори по устието на река Камчия. Другата дестинация, подходяща за разходка, е на юг към Черни нос, най-северната точка на Стара планина. В близост се намира резерват „Лонгоза“, опазващ редки растителни и животински видове, както и останки от четири антични селища.

Почиващите туристи тук могат да се насладят на неповторимото спокойствието на района и отдалечеността му от други почивни комплекси и големи градове. 

Плаж Шкорпиловци

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах