02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Слънчев бряг

Слънчев бряг

Слънчев бряг е най-големият български курорт, разположен в южната част на българската черноморска ривиера между курортите Несебър и Свети Влас. Намира се на територията на община Несебър, на 40 км от град Бургас и 90 км от град Варна. Със своите стотици хотели, многобройни заведения, магазини и добре изградената си инфраструктура, курортният комплекс е един от най-оживените с безброй възможности за забавления през деня и нощта. Слънчев бряг е популярна туристическа дестинация за летен ваканционен туризъм и може да посрещне няколкостотин хиляди туристи.

Климатът тук е подходящ за летен морски туризъм, тъй като лятото е продължително, умерено горещо, но освежавано от прохладния морски бриз. Туристите се радват на над 2300 часа слънчево греене и  продължителност на активния туристически сезон.

Плажната ивица на Слънчев бряг е една от най-дългите в България - около 10 км и покрита със ситен златист пясък. Естествените пясъчни дюни и плавното морско дъно привличат туристи от цял свят. Между дюните могат да се видят 16 вида редки растения. От 2011 г. плажът е отличен със "Син флаг" за екологично чист плаж. 

Слънчев бряг

На територията на к.к. Слънчев бряг днес са разположени повече от 200 хотела от различни категории и над 100 атракционни заведения. Новата модернизирана туристическа база на комплекса е просторна и луксозна, отговаряща на последните тенденции в хотелското обзавеждане и дизайн. Хотелите предлагат всички възможности за пълноценна почивка - открити и закрити басейни, зелени паркове и градини, спортни съоръжения, ресторанти, дневни и нощни барове, атракционни заведения, салони за красота, спа центрове и др. С множеството си детски клубове, басейни и градини, Слънчев бряг е истински рай за семейства с деца. За любителите на спорта Слънчев бряг предлага тенискортове, баскетболни и волейболни игрища, миниголф, велосипеди, както и гребни и платноходни лодки, водни спортове и др. Нощният живот в курорта привличат много млади хора, а забавлението е гарантирано.

В близост се намира Несебър, включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО, заради многобройните си културни паметници. В съседния курорт Свети Влас се намира най-голямото яхтено пристанище на българското Черноморие.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах