02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Свети Влас

Свети Влас

Свети Влас е най-бързо развиващия се курортен град, разположен в живописен район скрит в източната част на Стара Планина и в непосредствена близост до брега на Черно море. Свети Влас се намира само на няколко километра от най-големия български курорт Слънчев бряг и на 10 км от Несебър. Градът е едно от най-старите селища в района на Несебър. В миналото селището е носело името Лариса и чак през XIV век приема името на Свети Влас - почитан светен от католици и православни християни, покровител на търговците, животновъд и лечител. 

Свети Влас е разположен на уникално място в тих и уютен залив, което съчетава море и планина и има изключително благоприятен климат. Pайонът е част от средиземноморската климатична зона, а планината спира студените северни ветрове. Лятото е топло и продължително с много слънчеви дни. Естествения морски бриз в комбинация с чистия въздух създават условия за морско балнеолечение и имат положителен ефект върху дихателната система.

Най-важния елемент от природния потенциал на Свети Влас е плажната ивица, която е разделена на 3 отделни плажа с фин златист пясък. Най-големият е централният, дълъг около 1 км. Целият бряг на курорта е с южно изложение и представлява естествена Pивиера. През 2007 г. в Свети Влас е открито най-голямото яхтено пристанище в България – Марина Диневи с капацитет от 300 яхти. Трите плажа, заедно с яхтеното пристанище, са удостоени със "Син флаг" и признати като екологично чисти.

Свети Влас

Свети Влас е известен международен туристически център. Комбинацията от перфектна локация, съчетание от море и планина, разкошна плажна ивица създават невероятната атмосфера на Свети Влас, която не само, че привлича много туристи, а и успява да очарова дори и най-взискателните гости. Всяко лято туристи от цял свят посещават курорта, тъй като в района има многобройни възможности за отдих и забавления. Пристанището всяка година е домакин на редица събития, които събират именити личности от цял свят. Множество приветливи ресторанти, заведения за бързо хранене и кафенета допринасят за приятната атмосфера на градчето. Южната част на града е особено предпочитана и атрактивна, поради близостта си до морето и по-новите хотели. В курорта се предлага изобилие от възможности за прекарване на свободното време - водни спортове, ветроходство, морски и планински разходки. Инфраструктурата в района е добре развита и удобните транспортни връзки свързват Свети Влас с близките курорти Слънчев бряг, в.с. Елените, Несебър, както и с гр. Бургас. Множеството инвестиции, направени през последните години в града, превръщат Свети Влас в един от най-модерните български курорт и предпочитана туристическа дестинация. 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах