02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

Тасос

Тасос

Тасос е най-северният остров в Егейско море и най-близкият до България. Островът е удивителен, поради своята богата растителност, яркосини необятни води и древна, многовековна история. Заема площ от 392 кв.км и е дванадесетият най-голям остров в Гърция. Пeриметърът нa ocтрοва e 98 км и лecнo мοже дa бъдe обикοлeн с κοла, коeтο cлeдвa брегοвaта ивицa. Дo οcтровa сe cтига c ферибοти, тръгвaщи οт Кaвалa, Нea Пeрамοс и Керaмοти. На самия остров има няколко селища с ваканционни къщички и красиви гледки към морето. 

Остров Тасос е забележително райско кътче с изобилие от спиращи дъха пейзажи, пясъчни, скалисти и мраморни плажове и безкрайно синьо море. Освен това островът е известен с безкрайни маслинови гори, като не липсват и гори от бор, ела, дъб, чинар, див кестен и др. По крайбрежието са засадени още орехи, бадеми, черници и лозя. Общо 80% от площта на острова е покрита със зеленина. 

Населяван още през каменната ера, Тасос е известен от дълбока древност, когато е бил богат на злато. Днес Тасос е богат на история, култура и гостоприемство. Местното население основно се занимава с добив на пчелен мед, производство на зехтин и вино, отглеждане на овце и кози, както и риболов. Разбира се, благодарение на продължителния летен сезон, Тасос е предпочитана туристическа дестинация за морски, планински, културен и еко туризъм. Островът привлича както местни, така и чуждестранни туристи. Изключително популярен е и сред българите, подари близостта до страната и добре изградената инфраструктура за удобно пътуване с автомобил. Остров Тасос предлага едновременно спокойна и динамична почивка, в зависимост от избраното място за настаняване. Столицата е Лименас, който туристите наричат просто Тасос, и град Лименария са най-силно населени и там има по-широк избор от услуги, места за настаняване, ресторанти, таверни, кафенета и магазини. В тези градове са и двете най-големи пристанища на острова.

Храната тук е също толкова великолепна, колкото самия остров. Гърците са невероятни кулинари, които приготвят изключително вкусна храна. В местните таверни и ресторанти се усеща типична гръцка атмосфера, а клиентите получават приветливо отношение от персонала.

Остров Тасос е едно откъснато от рая кътче и пленява всички посетителите и туристи с очарователната си красота. Спокойствие, тишина и уединение може да бъде открито в закътаните плажове, далеч от шума на големите населени места. На острова има разнообразни и многобройни плажове - някои имат фин, златист пясък, други са по-каменисти, а трети - мраморно бели. Всички плажове са чисти с кристално море и лазурносиня вода. 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах