02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

COVID-19 - ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!

Уважаеми туристи,

Във връзка с приетите от Народното събрание извънредни мерки с цел ограничаване на коронавируса в страната и изпълнение на заповедта на министър Ананиев за забрана посещението на търговски обекти, Ви информираме че офисът ни няма да обслужва туристи на място от 14.03.20 до 04.05.2020 г.

Ние оставаме на Ваше разположение в стандартното ни работно време (понеделник-петък 09-18:00 часа и събота 10-14:00 часа), като може да се свържете с нас на мейл office@verso.bg или на познатите Ви телефони:

02/44 145 44

0884 761 686

0885 680 737

0885 170 477

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!!!
/последна актуализация - 05.04.2020/

През последните дни получаваме лавина от анулации по договори за пътувания и почивки. Разбираме напълно страховете Ви и уважаваме решението да си останете вкъщи, където се чувствате сигурни. С анулацията си някои от Вас се позовават на членовете на договорите, свързани с форсмажорна ситуация и невъзможност за осъществяване на туристическото пътуване. 

Под форсмажор до много скоро се приемаха природните бедствия, стачкуващи служители на фериботи и авиокомпании, терористични актове и заплахи, политически преврати и други подобни. Всеки един такъв форсмажор до момента винаги е бил локален и не позволяваше посещение на конкретен хотел, курорт или дестинация. Тези ситуации са времево и териториално ограничени, тоест могат да се избегнат и донякъде контролират. Туроператорът възстановяваше сумите на туристите, имащи пътуване до тези места и пренасочваше работата си към останалите дестинации, с които оперира.

Сега, обаче, се намираме в безпрецедентна ситуация и в момента туризъм няма буквално в целия свят. Това прави ситуация нещо повече от обичаен форсмажор - тя блокира дейността на хотели, превозвачи, екскурзоводи и съответно и туроператори.

За да гарантираме Вашите резервации по условията на ранни записвания, ние сме направили предплащания към всички доставчици по програмите - превозвачи, хотели, екскурзоводи. Не получаваме възможност за възстановяване на сумите от доставчиците и поради тази причина, за да запазим общия ни интерес – Вашите предплатени средства и нашата възможност да изпълняваме програми след срока на извънредното положение, даваме три варианта за избор.

Съгласувано с позицията на Министерството на туризма и на Комисия за защита на потребителите, на всички туристи с резервации в периода, в който трае Извънредното положение (13.03-13.05.2020г), а и такива извън него, които се отказват от пътуванията си по собствено желание при настанявания до края на месец май, ние предлагаме следните опции:

Вариант 1: За туристи, които имат резервации през месеци април и май, предлагаме възможност за прехвърляне на резервацията по същата дестинация и хотел за месец октомври 2020 или за същия период през април-май 2021 при същите ценови условия. 
***Важи само за определени програми и хотели и всяка заявка подлежи на потвърждение!

Вариант 2: Презаписване за нов период по програма, дестинация, хотел избрани от туриста. Прехвърлянето става по текущите цени за конкретния избор.

Вариант 3: Внесените до момента авансово суми по резервации остават под формата на ВАУЧЕР за усвояване по услуги на Версо Травъл до 31.12.2021 г. Туристите могат свободно да изберат програма, дестинация и хотел, по които да се запишат в този период.

Изготвя се АНЕКС към договора, който удостоверява и потвърждава направения избор.

За всички резервации от месец юни до края на годината важат стандартните условия по договорите. При отказ на резервации от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ се следват условията на чл. 10.2.6 от договорите ни за организирано пътуване, който гласи: В случай на направена и платена резервация по ранно записване, сумата не се възстановява, но може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за анулация упоменати по-горе.

Това означава, че внесените до момента суми остават за усвояване при нас за бъдещ период, който отново сме фиксирали до 31.12.2021 г. Единствено от внесените авансово суми се удържа административна такса в размер на 30 лв според чл. 10.2.1 от договорите. При всеки отказ от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ потвърждаваме тези условия с АНЕКС към договора.

Искаме да ви уверим, че всички ваши резервации за България, Турция, Гърция и Черна Гора са потвърдени по условията за ранни записвания и са заплатени от наша страна към хотелите с цел гарантиране на резервациите и осигуряване на безпроблемна почивка. В извънредната ситуация при анулации хотелите не възстановяват тези авансови суми, а гарантират използването им за следващ период, което и ние Ви предлагаме.

За резервации в по-далечен период от време - юни, юли, август и септември, молим да бъдете търпеливи и да не правите прибързани откази! Нека всички заедно проследим развитието на събитията и да вземаме разумни решения.

И въпреки всичко, не забравяйте да се усмихвате :) 
#versoteam

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах