02 44 145 44 office@verso.bg

02 44 145 44 office@verso.bg

top-picture

COVID-19 - ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!!!

/последна актуализация - 15.01.2022/

Считано от 19.01.2022 г. при прибиране в България от Турция за освобождаване от карантина ще се признават следните документи:

*Ако се предостави само един от посочените документи се остава под карантина за срок от 10 дни, като карантината може да бъде преустановена, ако лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната.
Ако не се предостави нито един от посочените документи, лицето се поставя под карантина за срок от 10 дни без възможност за отмяна.

**Ако не представят такъв документ, се поставят под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде преустановена, ако лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната.

Очакваме в най-скоро време Турция да се върне в оранжева зона и да може да се влиза в България без карантина само със сертификат или тест!

В случай, че нямате сертификат за ваксинация или документ за преболедуване на COVID-19, в хотела, в който сте настанени или в близка лаборатория (с организиран транспорт), ще имате възможност да направите PCR/антигенен тест, за което ще Ви съдействат представителите на турския ни партньор на място. Ще имате възможност да направите тест със съдействието на нашите турски партньори при преференциални цени (около 15-20 евро на човек).

Турция

Наличие на HES код за туристите, които не ползват самолетен транспорт, не е задължително. HES код обаче се изисква за посещаване на повечето търговски обекти. Желаещите могат да получат такъв код след попълване на формата на следния адрес - register.health.gov.tr.


03.09.2021
: Турция - Освободени от изискванията от 29.05.2021  са децата до 11,99 г.

29.05.2021: Турция - Съгласно съобщение на Областния управител на град Одрин, Р. Турция, от 28.05.2021 г. българските граждани, желаещи да посетят Турция, вече ще могат да влизат на територията на страната през ГКПП Капитан Андреево-Капъкуле освен с документ за отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19 и със сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19, издадени от компетентните български власти. Документът за ваксинация следва да удостоверява, че са изминали най-малко 14 дни след поставянето на втората доза.

01.06.2021: Турция - пристигащите от България в Турция от всички гранични пунктове могат да влязат в страната при отрицателен резултат от бърз антигенен тест, направен в рамките на не повече от 48 часа преди влизане в Турция.
Остават и вариантите, обявени на 29.05!

При необходимост от съдействие българските граждани в Турция могат да се обръщат към Генералното консулство на България в Одрин на следните телефонни линии: +90 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни +90 533 7396140 и на дежурен телефон в почивни и празнични дни +90 533 6298164.

 

Гърция

17.12.2021: Гърция Считано от 06:00 часа на 19 декември Гърция ще изисква за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст, задължително негативен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването, или отрицателен бърз антигенен тест, направен до 24 часа преди пътуването.

По информация на посолството ни в Атина мярката важи и за всички ваксинирани или преболедували коронавируса граждани. Изключение ще се допуска за гръцките граждани и за постоянно или продължително пребиваващите в Гърция, които се завръщат в страната до 48 часа след напускането й.

18.06.2021: Гърция - от 19.06.2021 г. (събота) в Гърция може да се влиза и с отрицателен БЪРЗ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, направен в лаборатория, на хартиен носител, на английски език, с подпис и печат от лабораторията, важащ до 48 часа от направата на теста.
Деца до 11,99 г. могат да влизат в Гърция свободно, без тест. За тях остава изискването за QR код, като те трябва да са записани / добавени в QR кода на техните родители.
Другите възможности за влизане в Гърция също остават - ваксинация (поне 14 дни след поставена 2-ра доза), негативен PCR тест (до 72 часа от направата на теста) или уверение за преболедуван Covid-19 (от 30-тия ден след първия положителен PCR или бърз антигенен тест до 180-тия ден от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването), издаден от държавен орган или сертифицирана референтна лаборатория!
Не забравяйте и задължителното попълване на QR код за всeки пътуващ към Гърция, направен най-късно в деня преди пътуването!  PLF формуляр 

14.05.2021: Гърция - българските граждани, преболедували COVID-19, могат да влизат в Гърция с уверение за преболедуване, което да е издадено 30 дни след първия положителен PCR или бърз (rapid) антигенен тест и важи до 180 дни от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването. Документът трябва да бъде издаден на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език от оторизиран държавен орган или сертифицирана лаборатория.
Въвежда се и възможност за представяне на сертификат за ваксинация за COVID-19. Сертификатът за ваксинация следва да е на английски език, да е издаден от публичен орган в съответствие със съответното национално законодателство. При влизане в Гърция следва да са изминали 14 дни от завършването на ваксинацията. Сертификатът включва името на лицето, вида и броя на дозите на ваксината.
Остава и възможността за представяне на негативен резултат от тест по метода PCR, направен в сертифицирана лаборатория не повече от 72 часа от влизането в Гърция, както и попълване на PLF формуляр до 48 часа преди пътуването. Резултатът следва да бъде на английски език и да включва името и паспортния номер или ЕГН на пътника.
Освободени от тези изисквания за влизане в Гърция са децата до 11,99 г.

Считано от 01.07.2021 г. при прибиране в България от чужбина, за освобождаване от карантина ще се признават следните документи:

Освободени от тези изисквания са децата до 11,99 г.

За резервации, при които Версо Травъл ООД се явява туристически агент, ще бъдат спазвани условията на доставчика на услугата /туроператора/.

 

Уважаеми туристи,

Информираме Ви, че офисът ни работи със стандартно работно време: Понеделник-петък - 9:00-18:00; Събота - 10:00-14:00 ч. (в дежурен режим).

Ние оставаме на Ваше разположение като може да се свържете с нас на мейл office@verso.bg или на познатите Ви телефони:

Във връзка с препоръките на Министерство на здравеопазването и РЗИ, Ви уведомяваме, че:

И въпреки всичко, не забравяйте да се усмихвате :) 
#versoteam

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. За повече информация тук

Разбрах